Menu
A+ A A-

NIEUWS

Runner up/2e plaats 'European Wildlife Photographer of the Year 2017'

Ik ben zo trots dat mijn foto "When the ice melts…" in de 2017 editie van 'European wildlife photographer of the year' (GDT) de tweede plaats/runner up in de categorie landschap heeft gewonnen! Ook, omdat ik blijkbaar nog steeds foto's in mijn archief heb liggen, die aan deze top deel kunnen nemen, zeker omdat mijn fotografie de afgelopen jaren door omstandigheden zeer beperkt is geweest.

Deze foto is gemaakt bij de Aletschgletsjer in 2009 en laat een kleine gletsjergrot zien waar het smeltwater door het ijs naar beneden komt. Korte tijd later was de grot verdwenen en nog niet zo lang geleden werden ook delen van het gebied afgesloten: als gevolg van het terugtrekkende ijs en permafrost door de aardopwarming zijn ook de rotsen instabiel geworden.

Klik hier om alle prijswinnaars te bekijken.

2017 ENJ  landscape runnerup

Interview @ drumeți și drumeții

Deze maand werd ik door Andreea Popescu gevraagd of ik mee wil werken aan een interview voor de Roemeense website www.drumetisidrumetii.com, een mooie en inspirerende website voor natuurfotografen en bergbeklimmers. Het interview is tweetalig: engels en roemeens.
Voor wie het hele interview wil lezen kan hier een kijkje nemen.

2017-06-20 drumeti

2e plaats 'Duo'

Mijn 'Nieuwsgierige Falkland kwaks' hebben een tweede plaats behaald in de kategorie 'Duo' bij de internationale natuurfotowedstrijd 'Festival de l'Oiseau et de la Nature' en is nu tijdens het gelijknamig festival te zien in de 'International Photo Competition Exhibition' in Le Crotoy (zaal Colette) Baie de Somme (Frankrijk).

2017 Duo

Mooi boek met ook vele foto's van mijn hand

De uitgeverij 'Knesebeck' heeft in samenwerking met de 'Regionalgruppe Baden' van de GDT (Gesellschaft Deutscher Tierfotografen e.V.), waar ik lid van ben, dit mooie boek over de prachtige natuur van het Zuiden van Duitsland en de Vogezen uit gebracht. Ik ben erg blij dat ook ik een bijdrage aan het boek mocht leveren in vorm van vele foto's. Het is een heel mooi boek geworden met prachtige foto's, informatieve teksten en een heel mooi lay-out.

Via de site http://www.knesebeck-verlag.de kan men het boek bestellen.

2017 Duo