Menu
A+ A A-

BIOGRAFIE

Foto: Mike MuizebeltGeboren en opgegroeid in het zuiden van Duitsland leeft Heike Odermatt sinds haar 16e in Nederland. Al vroeg was haar liefde voor mooie natuurfoto’s geboren. Als kind was zij al gek van beelden en droomde zij om zelf met de camera achter de wilde dieren aan te gaan en mooie landschappen te fotograferen. Maar ze had nooit durven dromen, dat het eens werkelijkheid zou worden.

Natuurfotografie
In 2002 besloot zij zich serieus met de natuurfotografie bezig te houden. Haar eerste IJslandreis was ook haar eerste reis puur in het teken van de natuurfotografie. "Het is een onbeschrijfelijk gevoel de natuur op deze manier te mogen beleven." De natuur- en wildlife-fotografie is voor haar meer dan een passie ... het is een manier van leven.

"De natuur is net een boek, dat geen mens ooit uit kan lezen. Elke keer dat je weer de natuur intrekt lijkt het alsof het boek steeds dikker en dikker wordt." Zij beoefent de natuurfotografie op een eerlijke en verantwoorde manier. "Wij zijn immers te gast in de natuur."

Heike Odermatt is lid van het NFG (Natuurfotografengilde) en van de GDT (Gesellschaft für Naturfotografie).

Uitrusting
Canon digitaal


'Take nothing but pictures.
Leave nothing but footprints.
Kill nothing but time'